Veelgestelde vragen

Welke houtsoort is er gebruikt voor de Spinwood bank?

Onze banken zijn gemaakt van Mahogany Sapeli hout. Dit is een van de sterkste houtsoorten.

Heeft de Spinwood bank onderhoud nodig?

De Spinwood bank is ongeolied geleverd en wanneer u de bank onbehandeld laat zal het hout van de bank langzaam het natuurlijke vergrijzingsproces ingaan. Indien u de kleur van de bank wenst te behouden zoals deze geleverd is, dan dient u deze vanaf dag één te behandelen met een beschermende olie. Dit proces zult u dan ook regelmatig moeten herhalen.

Hoe wordt de kleur van de bank indien deze niet behandeld wordt?

Hout is een natuurproduct en zal, tenzij door u behandeld, in verloop van tijd naar lichtgrijs verkleuren. De ene plank zal eerder grijs worden dan de andere plank, maar na 3-6 maanden zal de bank egaal lichtgrijs worden.

Hoe voorkom ik vette vingers en vlekken op de bank?

Vanuit de fabriek zijn de houten planken behandeld, waardoor deze voor een korte periode zijn beschermd tegen vlekken. Deze beschermende laag zal na enkele dagen/weken verdwijnen. De bank zal hierna niet beschermd zijn tegen vlekken. Indien u een bescherming wenst tegen vlekken, dan kunt u de bank behandelen met onderhoudsolie.
Als de bank niet behandeld is, dan zullen vlekken tijdens het natuurlijke vergrijzingproces wegtrekken. Vlekken direct verwijderen kan met driehoek zeep, ontvetter Dusty of Dubro. Wij raden u aan altijd de gehele plank te reinigen en zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Welke onderhoudsolie is aan te raden?

Onze ervaring hierin is dat Rubio Wood protector Natural het beste werkt.

De Rubio olie vertraagd het vergrijzingsproces en indien u de Spinwood beschermhoes gebruikt, dan zult u de olie eens per jaar aan hoeven te brengen.

Kan ik indien de bank in het vergrijzingsproces zit nog behandelen met onderhoudsolie?

Het beste is om de bank indien gewenst direct na levering in de onderhoudsolie te zetten. In het vergrijzingsproces is behandelen ook mogelijk alleen dient de bank eerst goed schoongemaakt te worden en licht opgeschuurd en ontvet te worden.
De kleur zal nooit meer exact worden zoals deze geleverd is.
De bank zal uiteindelijk weer verkleuren naar lichtgrijs en indien gewenst kan de bank dan weer opnieuw behandeld worden.

Hier onder ziet u een voorbeeld van natuurlijke vergrijzing. Bij iedere plank verloopt dit proces verschillend en in verschillende stappen. Tijdens het vergrijzingsproces kunnen er donkere vlekken en lichte vlekken ontstaan. Dit is allemaal normaal en uiteindelijk zullen de planken gelijkmatig verkleuren. Tijdens dit proces zijn ook scheuren en kromtrekken van het hout normaal. (dit gebeurd vaak alleen uiteinde plank)

Is de bank helemaal recht zonder oneffenheden?

Het stalen onderstel dient altijd recht te zijn, maar het hout is een natuurproduct en zal altijd in beweging zal blijven. Planken zullen door verschillende weersomstandigheden kleine werkingen vertonen zoals o.a haarscheurtjes en het licht kromtrekken van de planken.
Wanneer u het idee heeft dat uw bank afwijkt van de bovengenoemde werkingen, dan vernemen wij dit graag per mail. Wij ontvangen graag een bericht met foto’s en/of een filmpje, zodat wij dit kunnen beoordelen en samen met u kunnen kijken naar een passende oplossing.

Kan het stalen frame van de Spinwood bank roesten?

Het laser gesneden frame is gemaakt van plaatstaal, elektrolytisch verzinkt en dubbel gecoat. Het onderstel zal dus niet roesten, tenzij u een kras veroorzaakt waardoor de volledige coating is verdwenen.
Eerdere uitvoeringen van de Spinwood bank hebben stootrubbers met een kleine ijzeren kern. Dit ijzeren deel kan gaan roesten en druipers van roest veroorzaken op het stalen frame. Deze druipers zijn makkelijk te verwijderen met een vochtige doek.

Wat als mijn stootrubbers loslaten, roesten of aan vervanging toe zijn?

Mocht u een “oude set”  stootrubbers hebben of rubbers hebben welke niet goed blijven zitten, dan kunnen wij u een nieuwe set leveren.

Hoe kan ik de bank het beste schoonmaken?

In principe hoeft u de bank niet schoon te maken. Zo nu en dan afnemen met een schone en zachte borstel is voldoende.

De Spinwood beschermhoes helpt ook. Deze kun je in de herfst -en wintermaanden gebruiken, zodat de bank beschermt is tegen regen, sneeuw en overige weersinvloeden. Plaats de bank nooit vochtig onder de hoes en haal de hoes regelmatig van de bank af, zodat de bank kan luchten om schimmel te voorkomen.
Het gebruik van een hogedrukreiniger raden wij af voor het schoonmaken van de bank. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de houtstructuur open gaat staan en het hout extra vatbaar wordt voor schimmels en aanslag.

Waarom wordt de bank niet gemonteerd geleverd?

Onze Spinwood banken worden in twee stevige dozen geleverd. Vervoer van een gemonteerde bank levert een grotere kans op beschadigingen op en dit willen wij voorkomen.

Is de bank gemakkelijk te monteren?

De bank is eenvoudig te monteren en wordt met een uitgebreide handleiding geleverd. Als extra ondersteuning kunt u deze film van de montage bekijken. https://www.youtube.com/watch?v=b2YDSpyKBLg

Kan ik mijn bank ook gemonteerd geleverd krijgen?

In overleg is dit mogelijk.

Tot waar wordt de bank geleverd?

De bank wordt door onze vervoerder tot aan de voordeur geleverd. Mocht u de bank op een speciale plaats geleverd willen hebben, dan kunt u hierover voor aankoop contact met ons opnemen. Wij kunnen dan onderzoeken wat er mogelijk is in uw situatie.

Kan ik een review achterlaten?

Bij Spinwood is het mogelijk om een review achter te laten via Trustedshops. Ben jij tevreden met een van onze producten dan vinden wij het fijn als je een review achterlaat. Ook als je niks bij ons hebt aangekocht of je niet tevreden bent is het mogelijk om een review achter te laten. Een Trustedshops review kan alleen door de reviewer aangepast worden. Dit maakt het betrouwbaarder, omdat je als website-eigenaar de reviews niet zelf kunt aanpassen. Daardoor kunnen er zowel negatieve als positieve reviews geplaatst worden. Bij een negatieve review zullen wij er uiteraard alles aan doen om de klacht op een goede manier op te lossen. Er worden geen betaalde reviews op onze website geplaatst.

Heeft u een andere vraag?

Neemt u dan contact met ons op via [email protected].

Spinwood.nl

Hoe kunnen wij je helpen? Bel, stuur een bericht of bekijk onze FAQ.

Heb je vragen?

Bel ons

Ma - Vr 09:00 - 17:00

035-2063081

E-mail

Antwoord binnen één werkdag

Stuur mail

Social media

Antwoord binnen één werkdag

4,7Review LogoWij scoren een 4,7 op Trustedshops

Spinwood.nl

Kobaltstraat 2a
1411AM, Naarden
Nederland

BTW: NL8024.64.427.B01
KvK: 32055825

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking