FAQ

Heeft de Spinwood bank onderhoud nodig?
Wij hebben ervoor gekozen om het hout zo naturel mogelijk te houden zodat onze afnemers zelf kunnen beslissen of zij de bank willen oliën of onderhoudsvrij willen houden. De bank is onderhoudsvrij tenzij de bank behandeld wordt met onderhoudsolie.

Hoe wordt de kleur van de bank indien deze niet behandeld wordt?
Hout is een natuurproduct, de bank zal in verloop van tijd naar licht grijs verkleuren. De ene plank zal eerder grijs worden als de andere plank, maar na 3-6 maanden zal de bank egaal licht grijs worden.

Hoe voorkom ik vette vingers en watervlekken op de bank?
Indien de bank behandeld is met onderhoudsolie is de bank beschermt tegen o.a vette vingers en watervlekken als de bank niet behandeld is zal dit na het vergrijzingproces weggaan of met driehoek zeep, ontvetter Dusty of Dubro (geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken). Wij raden dan aan om de gehele plank te ontvetten.

Welke onderhoudsolie is aan te raden?
Onze ervaring hierin is dat Rubio Wood protector Natural het beste werkt.

Voordeel van deze olie is dat u deze niet elk jaar hoeft te herhalen, een keer in de +/- 3 jaar is genoeg.(mits u de bank altijd onder de hoes zet bij regen etc.) De Rubio olie vertraagd het vergrijzingsproces.

Kan ik indien de bank in vergrijzingsproces zit nog behandelen met onderhoudsolie?
Het beste is om de bank indien gewenst direct in de onderhoudsolie te zetten. In het vergrijzingsproces is dit ook mogelijk alleen dient de bank eerst goed schoongemaakt te worden, licht opschuren en ontvetten. De kleur zal altijd iets afwijken. Hout blijft een natuurproduct. De bank zal uiteindelijk weer verkleuren naar licht grijs en indien gewenst kan de bank weer opnieuw behandeld worden zoals hierboven genoemd.

Een voorbeeld van vergrijzing, dit gaat in verschillende stappen er kunnen donkere vlekken op de bank komen en lichtere vlekken. Dit gebeurd niet geleidelijk maar in verschillende fases/ vlekjes etc.

Is de bank helemaal recht zonder oneven eden?
Het stalen onderstel dient altijd recht te zijn, maar hout is een natuurproduct welke altijd in beweging zal blijven. Planken zullen door verschillende weersomstandigheden en omdat hout leeft kleine werkingen vertonen zoals o.a haarscheurtjes en licht krom trekken van planken. Indien de werkingen groter zijn, gelieve dit per mail naar ons toe sturen met foto’s/ filmpje. Wij zorgen altijd voor een passende oplossing.

Kan de Spinwood bank ook gaan roesten?
Het zware frame is gemaakt van plaatstaal, daarna met laser gesneden, elektrolytisch verzinkt en dubbel gecoat. Het onderstel mag dus niet gaan roesten. Roestplekken kunnen wel ontstaan door stootkussens bij banken voor 2020 welke gemaakt zijn van staal. Roestplekken op andere plekken waar de stootkussens niet tegenaan komen zouden niet voor moeten komen bij onze bank. Mocht dit wel het geval zijn stuur ons dan een e-mail bericht met foto’s Roest welke vanaf de stootkussens komen op het onderstel kan gemakkelijk verwijderd worden met een vochtige doek.

Wat als mijn stootrubbers loslaten, roesten of aan vervanging toe zijn?
Mocht u een “oude set” stootrubbers hebben of rubbers hebben welke niet goed blijven zitten en wilt u deze vervangen voor rubbers zonder ijzer mail of bel ons dan gerust. De stootrubbers zijn om de ondergrond te beschermen niet om de bank te beschermen, dit is niet nodig.

Hoe kan ik de bank het beste schoonmaken?
Het is belangrijk dat het hout soms kan drogen om schimmel te voorkomen. Dit is te zien in zwarte spikkels op het hout. Behandel schimmel eerst met azijn. Grijp pas naar zwaardere antischimmelmiddelen als dit niet helpt.

De speciale Spinwood beschermhoes helpt ook. Die kun je in de herfst -en wintermaanden gebruiken zodat de tuinbank beschermt is tegen regen, sneeuwen kou. Haal de hoes wel regelmatig van de bank af om de bank te kunnen laten luchten om schimmel te voorkomen.
Het gebruik van een hogedrukreiniger raden wij af voor het schoonmaken van jouw buitenmeubelen. Omdat dit ervoor kan zorgen dat de houtstructuur open gaat staan en het hout extra vatbaar wordt voor schimmels en aanslag.

Waarom wordt de bank niet gemonteerd geleverd?
De banken worden in 2 pakketten geleverd en is in 4 stappen te monteren. De bank wordt niet gemonteerd geleverd omdat de kans op schade met vervoer groot is en het teveel ruimte in beslag neemt.

Is de bank gemakkelijk te monteren?
De bank wordt met een uitgebreide handleiding geleverd. Je hoeft niet heel handig te zijn om de bank te monteren. Ook is het monteerfilmpje gemakkelijk om vooraf te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=b2YDSpyKBLg

Kan ik mijn bank ook gemonteerd geleverd krijgen?
In overleg is dit mogelijk.

Tot waar wordt de bank geleverd?
De bank wordt in de voortuin of achtertuin geleverd mits goed bereikbaar. Indien de bank naar dakterras gebracht dient te worden, hier gelieve vooraf contact met ons op te nemen.